Secretaresse worden kan met een Fabius opleiding

Wil je je hele leven lang al een secretaresse worden of wil je graag een hele nieuwe stap inslaan in je carrière? Secretaresse is een populaire baan en hiervoor zijn kennis en vaardigheden nodig. Gelukkig zijn er veel opleidingen te volgen tot secretaresse en aangezien de vraag naar die functie echt groeit op de banenmarkt is het een goed idee om deze opleiding te volgen. Andere benamingen voor secretaresse zijn officemanager, managementassistent, of personal assistent. Hier is een opleiding voor nodig. Bij Fabius kun je een opleiding volgen secretaresse te worden. Kijk naar de vele opties die Fabius aanbiedt.

De taken als je besluit een secretaresse te worden

Voordat je een opleiding gaat doen, is het fijn om te weten wat de functie precies inhoudt zodat je echt zeker weet dat dit is wat je wil. Een secretaresse is een kantoorbaan en je vervult een functie op het kantoor. Je hebt veel contact, beide met medewerkers en externe bedrijven. Waar je aan slag gaat als secretaresse bepaalt grotendeels wat je taken gaat zijn. Over het algemeen doe je veel aan communicatie, plan je afspraken, bijeenkomsten en vergaderingen, schrijf je dingen in de agenda en soms notuleer je bij vergaderingen, die je ook zelf hebt voorbereid. Je bent ook een aanspreekpunt, dus vaak ontvang je de mensen die langskomen.

Het is voornamelijk een takenpakket dat bestaat uit communicatie, administratie en archivering. Hier ga je je dus ook mee bezig houden tijdens een opleiding Secretaresse worden. Als je al werkt, kun je zelfs de opleiding in deeltijd volgen. Dit betekent dan dat je maar een keer per week les hebt, in de ochtend of de avond. Er zijn ook geen eisen qua vooropleiding. Het is alleen wel handig als je goed Nederlands en Engels kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *