Rijbewijs BE halen is het overwegen waard, wanneer je onlangs je autorijbewijs hebt gehaald. Je zit op dat moment nog in de flow van het volgen van rijlessen, waardoor dit extra rijbewijs geen probleem voor je zal zijn. We kennen dit aanvullende rijbewijs beter als het aanhangerrijbewijs. Wist je dat het lang niet altijd noodzakelijk is om dit rijbewijs te halen na het behalen van je autorijbewijs? Ook met je rijbewijs B, het autorijbewijs, is het namelijk toegestaan om een aanhanger te gebruiken. In dit geval zitten er echter limieten aan het gewicht van de aanhanger de lading. Zo mag de combinatie van de lading en de aanhanger zelf niet groter zijn dan 3.500 kilogram. Ook voor je eigen veiligheid is het prettig om een aanvullend rijbewijs te hebben.

Rijbewijs BE

Mogelijkheden om je rijbewijs BE te halen

Er zijn diverse Nederlandse rijscholen die de mogelijkheid tot het behalen van je rijbewijs BE bieden. Voordat je aan de rijlessen voor je autorijbewijs begint, kan het slim zijn om naar deze mogelijkheid te kijken. Het is immers minder prettig om tussen het behalen van beide rijbewijzen door nog van rijschool te moeten wisselen. Op de website van een rijschool vind je vaak meer informatie over de mogelijkheden die zij bieden bij het behalen van je aanhangerrijbewijs. Kijk op de website van de Nederlandse overheid om te zien in welke situaties je dit rijbewijs nodig hebt.

Osseforth

Je aanhangerrijbewijs in een dag behalen

Waar het behalen van je autorijbewijs soms best lang kan duren, geldt dat niet voor dit aanvullende rijbewijs. Een aanhangerrijbewijs kun je zelfs in een dag halen! Na een intensieve dag met rijlessen, leg je direct praktijkexamen af. Voor het rijden met een aanhanger hoef je geen examen te doen in theorie. Wanneer je nog weinig ervaring hebt in het rijden met een aanhanger is het verstandiger om de lessen over meerdere dagen uit te smeren. Zo weet je zeker, dat je de vaardigheden onder de knie hebt bij het examen.