Een van de trends voor de tuin is om de tuinschuur in een kruidentuin om te toveren. Dat is een simpele manier om elke dag verse kruiden te hebben voor in de keuken. En zonder grote kosten of moeilijke aanleg praktijken. Hier volgen een aantal suggesties voor een succesvolle kruidentuin:

Verticale kruiden op de tuinschuur

Dit idee is vooral handig voor hen die niet zo een grote tuin hebben. Want door het verticaal bevestigen van potjes met kruiden aan de wand van de tuinschuur heb je geen tuinoppervlak nodig. Bijkomend voordeel is dat je de planten uit de wind kunt hangen, wat voor een hoop kruiden erg prettig is. De potjes kan je kopen, maar je kan ook creatief zijn en glazen potjes hergebruiken. Met verf of schattig naambordjes breng je charme aan in je kruidentuintje.

Zaden ontkiemen in de tuinschuur

Het ontkiemen van zaden kan je het beste op een beschutte plek doen met bescheiden zonlicht. Binnenshuis kan dit nog wel eens wat troep opleveren. Dus de schuur is de ideale plek hiervoor. Daarnaast berg je hier natuurlijk al het gereedschap, potaarde en compost op.

Categorieën: Wonen