Steeds vaker zien we bij formele bedrijven dat de vrijdag wordt gezien als casual Friday. Op deze dag mogen alle werknemers in hun informele kleren naar werk komen. De smart-casual look zien we hier vaak terug. Veel mensen vinden smart-casual kleden fijn en ook erg mooi, maar voor mannen is het vaak een enorme klus om een outfit samen te stellen. In dit artikel geef ik jullie wat modeadvies om er smart-casual bij te lopen.

De kleding

In de smart-casual look moet je er nog steeds redelijk netjes uitzien. Geen pak aan, maar een nette broek met daarboven een overhemd of polo is dé way to go. Je moet er verzorg bij lopen om een goede indruk mee achter te laten. Korte broeken en niet gestreken overhemden zijn afraders bij een smart-casual look. Het is belangrijk dat je outfit goed matcht met je schoenen.

De schoenen

De schoenen zijn een belangrijk onderdeel van de smart-casual outfit. Je kan er natuurlijk niet helemaal netjes uitzien, met daaronder afgetrapte sneakers. Sommige, nettere sneakers passen wel weer bij een smart casual-outfit. Wil je safe zitten? Kies dan voor nette veterschoenen zoals de Floris van Bommel schoenen. Deze nette schoenen kan je zowel in je vrije tijd als op speciale gelegenheden dragen. Een echte aanrader dus!

Zorg ervoor dat je er niet overdressed of underdressed bij loopt op gelegenheden waar smart-casual de dresscode is. Meestal zit je met een overhemd, nette broek en goede Van Bommel schoenen wel goed. De laatstgenoemde kan je kopen bij de herenschoenenwinkel.

Categorieën: Schoenen